Не Росії вибирати, хто буде наступним президентом Франції – Еро

Не Росії вибирати, хто буде наступним президентом Франції – Еро

Укрінформ
Глава МЗС Франції Жан-Марк Еро вважає, що Росія не повинна втручатися в президентські вибори його країни, які пройдуть вже в наступному місяці.

Про це він заявив після зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі, повідомляє RFI.

"Не Росії вибирати, хто буде наступним президентом Французької Республіки", - сказав він.

Еро зазначив, що багато учасників зустрічі НАТО говорили про загрозу втручання Росії у майбутні вибори у Франції і в Німеччині. "Росія не терпить втручання у свої внутрішні справи. Ми теж", - наголосив він.

"Багато (міністрів) говорили мені: "Цей візит Марін Ле Пен в Москву з великою помпою і її зустріч з Володимиром Путіним, яка тривала півтори години, не є втручанням?", — додав глава МЗС Франції.

Напередодні віце-голова Єврокомісії Франс Тіммерманс заявив, що президент Росії Володимир Путін прийняв главу французьких ультраправих Марін Ле Пен з метою "розколоти" і "послабити" Європу.

Як повідомлялося раніше, глава французького "Національного фронту" Марін Ле Пен зустрілася з Путіним у Кремлі 24 березня. В ході цієї зустрічі президент Росії заявив, що в Москві, мовляв, "у жодному разі не хочуть впливати" на вибори у Франції, але "залишають за собою право спілкуватися з усіма представниками всіх політичних сил країни".

Напередодні голова комітету у справах розвідки Сенату США, республіканець Річард Берр заявив, що Росія "активно залучена (також) і у французькі вибори".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-