Олланд поділився планами на власне майбутнє

Олланд поділився планами на власне майбутнє

Укрінформ
Французький президент Франсуа Олланд поділився в середу, 29 березня, поглядами на своє майбутнє. Нинішній президент, чиї повноваження закінчуються на початку травня 2017 року, пообіцяв не ставати тим, ким став Ніколя Саркозі.

Про це повідомляє RFI.

«Я не знаю, що буду робити, але знаю, чого робити не буду», - сказав Олланд, натякаючи на те, що не збирається йти у бізнес, як це зробив його попередник Саркозі.

Як відомо, колишній президент (2007-2012) увійшов наприкінці лютого в правління групи AccorHotels - провідного французького готельного оператора.

Як повідомляє AFP, в Куала-Лумпурі президент Олланд вирішив поділитися планами на власне майбутнє з кількома журналістами, які супроводжували його в поїздці південно-східною Азією.

Ще одна відмінність від Саркозі, Олланд заявляє, що після того, як залишить пост президента, не збирається залишати політику, не уточнивши, правда, у якій ролі він себе бачить. Водночас нинішній президент сказав, що не збирається ставати мером чи депутатом.

Як повідомляє Le Monde, Олланд впевнений, що людиною, якій він передасть президентську владу, стане 39-річний Емманюель Макрон. Другий тур президентських виборів має відбутися 7 травня 2017 року, а з 8 по 14 травня Олланд буде передавати справи новому главі держави.

Відразу після відходу у відставку Олланд має намір «прочитати багато чого з того, що раніше не міг прочитати», а також «подорожувати» - «в основному Францією». Під час подорожей Олланд збирається «вислуховувати своїх співвітчизників».

Олланд, чий рейтинг останні три роки майже завжди був нижче 20%, є самим непопулярним президентом П'ятої Республіки з моменту її створення (жовтень 1958).

Ну, а друзі Олланда, як стверджує Le Monde, розповідають, що він «читає мало і подорожувати не любить».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-