Циклон «Деббі» в Австралії вийшов на передостанню категорію потужності

Циклон «Деббі» в Австралії вийшов на передостанню категорію потужності

Укрінформ
Тропічний циклон «Деббі», що загрожує австралійському узбережжю у штаті Квінсленд, отримав четверту (з п'яти) категорію потужності.

Про це повідомляє інформаційний портал news.com.

«Здається, це буде надзвичайно потужний циклон. У зв'язку з цим евакуація, яку ми здійснюємо, ймовірно, найбільша серед тих, що нам будь-коли доводилося проводити», - заявила прем'єр штату Квінсленд Анастасія Палащук.

Влада штату закликала понад 25 тис. мешканців міста Маккай терміново евакуюватися у зв'язку з загрозою повені, яку може спричинити тропічний циклон «Деббі», що імовірно досягне міста під час припливу. У поєднанні з потужним вітром і зливами приплив може затопити місто, розташоване на висоті лише кількох метрів над рівнем моря.

Наразі «Деббі» знаходиться в океані приблизно за 250 км від узбережжя і за прогнозами досягне берегової лінії близько восьмої ранку за місцевим часом. Місце перетину циклоном берегової лінії поки що точно не вдається визначити. За розрахунками метеорологів, швидкість поривів штормового вітру може перевищувати 230 км/год, а рівень опадів досягне 400 мм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-