На Австралію суне потужний циклон: людей евакуюють

На Австралію суне потужний циклон: людей евакуюють

Укрінформ
В Австралії через наближення потужного циклону Деббі проводиться масова евакуація населення в містах північної частини країни, яка, як очікується першої прийме удар стихії. 

Про це повідомляє канал 112 з посиланням агентство Reuters.Прогнозується, що сила вітру з приходом циклону може сягати 300 км на годину, і він буде найпотужнішим з 2011 року. 

«Як очікується, циклон досягне узбережжя Австралії завтра, 28 березня. Прогнозується, що його потужність буде відповідати четвертій категорії небезпеки з п'яти можливих. У північній частині країни у зв'язку з попередженням про наближення стихії тимчасово призупинили роботу великі шахти. Австралійські аеропорти масово скасовують рейси, а школи повідомили про скасування занять», - йдеться у повідомленні.

Експерти прогнозують втрати врожаю бананів - на шляху стихії, швидше за все, виявиться штат Квінсленд, де вирощується 95% всіх бананів в Австралії.

Також, в поліції пов'язують з сильним вітром, який вже розпочався на узбережжі, смерть 31-річної туристки в дорожній аварії.

Як повідомлялося, на Мадагаскарі жертвами потужного циклону стали 38 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-