Захист Навального заявляє, що поліція “підправила” протокол

Захист Навального заявляє, що поліція “підправила” протокол

Укрінформ
Адвокат російського опозиціонера Олексія Навального Ольга Михайлова під час засідання в Тверському суді Москви звинуватила поліцію в підробці протоколу про затримання.

Про це повідомляє «Медіазона».

«У протокол про затримання заднім числом внесено зміни - поліцейські усвідомлювали, що затримали Навального незаконно, тому і виправили протокол», - заявила вона.

Як зазначається, поліцейські підмінили рапорти про затримання Навального - спочатку вони були рукописними, а в матеріалах фігурують вже надруковані, повідомила адвокат.

Навальний підтвердив, що не підписував в ВВС «Коньково» протокол, який поліція представила суду.

Політик також розповів, що московська мерія не відповіла на його заявку про проведення акції протесту, тому захід за замовчанням повинен був вважатися погодженим.

«Михайлова говорить, що узгодження відбувалося з 14 березня. Усі про це знали. Але у результаті рапорти про це вилучено, статтю Навальному замінили», - написала в Twitter прес-секретар Навального Кіра Ярмиш.

Як повідомлялося, суд розглядає справу Навального про організацію неузгодженої ходи в центрі Москви. Йому інкримінується стаття 20.2.2. КоАП (організація масового одночасного перебування та (чи) пересування громадян в громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку).

Опозиціонерові загрожує до 15 діб арешту, обов'язкові роботи або штраф до 20 тис. руб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-