Біля воріт Освенцима зловили 11 голих протестувальників з ягням

Біля воріт Освенцима зловили 11 голих протестувальників з ягням

Фото
Укрінформ
Польська поліція затримала і висунула звинувачення 11 протестувальникам, які у п'ятницю ввечері роздяглися біля головних воріт колишнього нацистського концтабору в Освенцімі.

Усім затриманим загрожують штрафи і тюремне ув'язнення терміном до двох років, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Серед 11 затриманих є чоловіки та жінки віком від 20 до 27 років - громадяни Польщі, Білорусі та Німеччини. Учасники акції повністю роздягнулися, вивісили на воротах концтабору білу тканину з написом “Love”, намагалися прикуватися один до одного ланцюгами, а один із протестуючих зарізав ягня.

Більшість затриманих у суботу упродовж дня давали свідчення поліції, і їх вже відпущено. Поліція в Освенцимі поки ще не відпустила чоловіка з подвійним польським і білоруським громадянством, який зарізав ягня. За вбивство ягняти відповідно до закону про захист тварин затриманому загрожує ув'язнення до двох років.

Цією справою зайнялася прокуратура в Освенцимі. Як повідомили у прокуратурі, свою акцію затримані вважали “спектаклем на підтримку миру у світі”.

Музей в Освенцімі після інциденту оприлюднив офіційну заяву, в якій засудив використання символіки колишнього нацистського концтабору для проведення будь-яких маніфестацій чи хеппенінгів.

Фото: dziennikzachodni.pl, Gazeta Krakowska

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-