Флінн обговорював видачу Гюлена Туреччині - ЗМІ

Флінн обговорював видачу Гюлена Туреччині - ЗМІ

Укрінформ
Колишній радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн обговорював з турецькими міністрами питання екстрадиції мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого в Туреччині вважають організатором минулорічного путчу.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на колишнього директора ЦРУ Джеймса Вулсі та інші джерела.

За словами Вулсі, він був присутній на нараді у вересні, де інші учасники, в тому числі тодішній радник Трампа Майк Флінн, обговорювали повернення Гюлена назад до Туреччини, уникаючи процедури екстрадиції США.

Вулсі розповів, що зустріч відбулася у вересні в готелі Essex House в Нью-Йорку. Сам екс-директор ЦРУ прибув в середині розмови, після цього назвавши її «приголомшливою і, ймовірно, незаконною», цитує його слова Fox News.

Після цього Вулсі повідомив про розмову віце-президенту Джо Байдену через їх спільного друга.

Інші джерела, які були поінформовані про зустріч, сказали, що ідея повернення Гюлена була гіпотетичною, а сам Вулсі назвав її «наївною».

Представник Флінна повідомив, що "генерал Флінн жодного разу не обговорював будь-які незаконні дії, позасудових фізичних переміщень або будь-які інші подібні дії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Анкара передала Вашингтону нове досьє на ватажка FETO Фетуллаха Гюлена та членів його течії, визнаної в Туреччині терористичною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-