Польща планує збудувати міжнародний авіахаб

Польща планує збудувати міжнародний авіахаб

Укрінформ
У Польщі між містами Варшава і Лодзь планують збудувати центральний аеропорт країни, який має стати не лише найбільшим летовищем в РП, але й регіональним авіахабом.

Про це заявив віце-прем’єр, міністр розвитку РП Матеуш Моравецький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Між Варшавою і Лодзем має бути великий міжнародний аеропорт, який має усі шанси обслуговувати не лише локальні чи регіональні рейси, але й стати великим міжнародним авіахабом",- заявив Моравецький.

Він додав, що рішення про це прийнято на основі багаторічних досліджень.

Польський віце-прем’єр зауважив, що у фазі перших 10-15 років свого існування аеропорт зможе обслужити до 50 млн пасажирів. Він підкреслив, що у Польщі розраховують на обслуговування значної кількості пасажирів з України, Білорусі, частини Росії, балтійських країн, країн Вишеграду.

“Аеропорт може також сполучити Польщу з "Шовковим шляхом", може стати справді великим центром на шляху Схід-Захід”, - констатував Моравецький.

Він додав, що з фінансуванням цієї інвестиції не повинно бути значних проблем, оскільки у Стратегії відповідального розвитку країни до 2020 року передбачено проведення аналізу і можливе прийняття рішення про будівництво аеропорту.

В 2015 році польські аеропорти обслужили разом понад 30 млн пасажирів. Водночас, в управління цивільної авіації Польщі передбачають, що в 2030 році ця кількість зросте удвічі - до 60 млн пасажирів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-