Тбілісі: Москва зробила ще крок до анексії грузинських територій

Тбілісі: Москва зробила ще крок до анексії грузинських територій

Укрінформ
Тбілісі засуджує "угоду" про входження військ самопроголошеного Цхінвальського регіону до складу російської армії.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Грузії Давід Дондуа, відзначивши, що дії Москви є порушенням угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, інформує Грузія Online.

"Російські окупаційні сили знаходяться на території нашої країни з серпня 2008 року і вони повністю контролюють ситуацію в сфері безпеки. Відтак з цієї сторони нічого не зміниться, але це є ще одним кроком до анексії грузинських територій. Це чергова російська провокація, спрямована на дестабілізацію регіону", - сказав заступник голови МЗС Грузії.

Як відомо, 13 березня уряд Росії підписав "угоду" про входження окремих підрозділів т.з. збройних сил т.з. Південної Осетії до складу російської армії, а напередодні ці пропозиції схвалив президент РФ Володимир Путін.

Т.з. угода про входження армійських підрозділів Цхінвальського регіону до складу російських збройних сил була розроблена у рамках "договору" про співпрацю, підписаного у березні 2015 року. Спочатку "договір" передбачав формування загального простору оборони.

У цьому документі уточнюється, що під "входженням окремих підрозділів до складу Збройних сил Росії" розуміється приймання громадян на службу за контрактом в армію Росії і направлення їх на російську військову базу в добровільному порядку. При укладенні контракту з російською армією жителі окупованого грузинського регіону мають звільнитися з військової служби у т.з. Південній Осетії.

Цхінвальський регіон і Абхазія не контролюються центральною владою Грузії і після грузинсько-російської війни 2008 року оголошено окупованими територіями. Незалежність т.з. Південної Осетії і Абхазії наразі визнають чотири держави у світі: Росія, Венесуела, а також острівні держави Нікарагуа і Науру.

Карикатура: caglecartoons.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-