США розгорнуть в Південній Кореї бойові безпілотники проти КНДР

США розгорнуть в Південній Кореї бойові безпілотники проти КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати почали розгортання в Південній Кореї бойових безпілотників, здатних переносити зброю та додаткове розвідувальне обладнання на тлі ракетно-ядерної загрози з боку КНДР.

Про це повідомив у понеділок речник Міністерства оборони США капітан Джефф Девіс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це додає можливостей для розвідки, спостереження й рекогносцировки конкретної піхотної дивізії, а також нашим корейським союзникам",- зауважив представник Пентагону.

Він уточнив, що йдеться про 2-гу Піхотну дивізію сил США в південній Кореї. До її складу додається система Gray Eagle ("Сірий орел".) та 128 військових фахівців. Система включає в себе дев'ять БПЛА MQ-1C, п'ять станцій наземного контролю, шість терміналів наземних даних, мобільну станцію наземного контролю, три наземних термінали супутникової передачі даних, а також систему автоматизованого зльоту й посадки.

За словами представника міністерства оборони США, це рішення "безумовно пов'язане з КНДР".

Довідка Укрінформу. Безпілотний літальний апарат MQ-1C Gray Eagle є вдосконаленою версією БПЛА Predator. Він має вісім метрів у довжину та максимальну вагу підйому 1,6 т. Швидкість безпілотника сягає 280 км/год, максимальна висота польотів – до 8,8 км. Він здатний переносити до восьми ракет AIM-92 Stinger, а також до чотирьох бомб GBU-44/B Viper Strike та може безперервно перебувати в повітрі до 30 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-