У Білорусі організаторів

У Білорусі організаторів "Маршу недармоїдів" заарештували на 15 діб

Укрінформ
Організатори "Маршу недармоїдів" в Молодечному голова руху "За Свободу" Юрій Губаревич, лідер Об'єднаної громадянської партії Анатолій Лебедько, а також співголова оргкомітету зі створення "Білоруської християнської демократії" Віталій Римашевський засуджені на 15 діб арешту кожен.

Таке рішення виніс 11 березня суд Молодечненського району, повідомляє БелаПАН

Усіх трьох затримали із застосуванням сили в п'ятницю ввечері незабаром після "Маршу недармоїдів" в Молодечному, в якому, за різними оцінками, взяло участь від 500 до 750 осіб. Всього у п'ятницю в райцентрі після маршу було затримано 15 осіб. Ніч вони провели в міліції, а в суботу їх судили.

У суботу акція протесту проти декрету про "дармоїдство" відбулася у Пінську, де на центральній площі зібралося близько 400 осіб. Вона завершилася без інцидентів. 

У Мінську "Марш недармоїдів" пройде 15 березня.

Як повідомлялося, 9 березня на нараді про актуальні питання розвитку країни президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про призупинення на рік справляння збору за дармоїдство, передбаченого декретом №3. Згідно з ним люди, які працювали менш як 183 дні протягом календарного року, повинні сплачувати податок у розмірі близько 200 доларів США. При цьому вимога не поширюється на зареєстрованих осіб, які шукають роботу, домогосподарок, фермерів і осіб, що працюють в Росії

Близько 60 тисяч осіб підписали петицію проти президентського декрету.

Фото: svaboda.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-