У Молдові чиновникам відрадили їздити до РФ: можливі обшуки і допити

У Молдові чиновникам відрадили їздити до РФ: можливі обшуки і допити

Укрінформ
Прем'єр-міністр Республіки Молдова Павло Філіпп і голова парламенту Андріан Канду закликали молдавських високопоставлених чиновників тимчасово відмовитися від поїздок до Росії.

Про це йдеться в офіційній ноті, яка була вручена керівниками Молдови послу Росії в Кишиневі Фаріту Мухаметшину, повідомляє власний кореспондент агентства в РМ.

«Молдавські офіційні особи під час в'їзду в РФ неодноразово зазнавали принизливих допитів і обшуків з боку представників російських спецслужб. Така поведінка неадекватна і необгрунтована. Примітно, що ці дії почали застосовуватися після початку розслідування про відмивання близько 22 мільярдів доларів з РФ через один з молдавських банків», - йдеться в документі.

Підкреслюється також, що відносно одного з високопоставлених чиновників МВС Молдови російські спецслужби 35 разів використовували такі методи, як затримання і обшуки.

У цьому зв'язку прем'єр Філіпп і спікер Канду закликали високопоставлених молдавських чиновників тимчасово утриматися від поїздок у Російську Федерацію.

Керівництво Молдови висловлює надію, що ситуація, що склалася, буде врегульована, а винні будуть притягнуті до відповідальності.

Під час вручення ноти послу Росії в Молдові були присутні також глава МВС Молдови Александру Жиздан, міністр юстиції Володимир Чоботар і представник Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-