Перемога Ле Пен означатиме кінець Європи - єврокомісар

Перемога Ле Пен означатиме кінець Європи - єврокомісар

Укрінформ
У Єврокомісії немає "плану Б" на випадок перемоги лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен на президентських виборах у Франції.

Таку думку висловив заявив комісар з економічних і фінансових питань Єврокомісії П'єр Московісі в інтерв'ю німецькому тижневику Zeit, який вийде 9 березня. Витримки його є в розпорядженні кореспондента Укрінформу.

«Перемога Марін Ле Пен на президентських виборах у Франції буде означати кінець Європи, яку ми знаємо», - заявив Московісі.

Він не може собі уявити ЄС і євровалюту без Франції, а саме це – вихід із союзів - пообіцяла зробити кандидатка в разі своєї перемоги.

Московісі зізнався, що Єврокомісія не має сценарію на такий розвиток подій. За його словами, він протягом багатьох років займається політикою і його «політичний досвід свідчить: можна готувати «план Б»; якщо ви це робите, це означає, що ви більше не вірите в «план А». Наш «план А» звучить так: вона програє вибори». Це стало б важливим знаком, що французи «не дали їй спокусити себе», — заявив єврокомісар.

Критично відгукнувся він і про нову американську адміністрацію, закликавши ЄС виступити єдиним фронтом у спілкуванні з Дональдом Трампом. Американці, на його переконання, однозначно мають інші інтереси, ніж європейці; вони хочуть їх роз'єднати. Пояснює Московісі це тим, що США і Росія мають значно більш сильні переговорні позиції, якщо вони ведуть справу з 27 окремими державами, а не з блоком держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-