У Берліні занепокоєні ситуацією в Македонії

У Берліні занепокоєні ситуацією в Македонії

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Зігмар Габрієль занепокоєний ескалацією ситуації у Македонії і стагнацією у відносинах між цією країною і ЄС.

Про це йдеться в його заяві, зробленій під час візиту в Україну, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загострення внутрішньополітичної ситуації в Колишній югославській республіці Македонія дуже тривожне. Внутрішньополітичний застій загрожує країні новими метаннями на шляху зближення з Європейським Союзом", - заявив Габріель.

Він закликав президента країни Георге Іванова, який відмовив колишньому лідеру опозиції у формуванні уряду, незважаючи на наявність необхідної парламентської більшості, переглянути своє рішення, яке "суперечить демократичним принципам і європейським цінностям і взятим на себе зобов'язанням".

Німецький міністр звернувся до всіх, хто несе політичну відповідальність у Скоп'є, із закликом діяти відповідально в умовах погіршення внутрішньополітичного клімату, пом'якшити свою риторику і намагатися не завдати шкоди відносинам між громадами.

Габріель також запевнив, що Німеччина рішуче підтримує подальше зближення Македонії з Європейським Союзом і висловлює жаль з приводу того, що невирішене питання з назвою країни протягом багатьох років заважає прискоренню прогресу на шляху цього зближення. На його переконання, це зробило свій внесок і в нинішню ескалацію ситуації.

Довідково. Республіка Македонія входить в ООН з 1993 року під офіційною назвою "Колишня югославська Республіка Македонія". Сусідня Греція не визнає за нею право використовувати назву "Македонія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-