У Бішкеку протестують проти затримання лідера опозиційної партії

У Бішкеку протестують проти затримання лідера опозиційної партії

Укрінформ
Прихильники лідера опозиційної партії "Ата-Мекен" Омурбека Текебаєва мають намір проводити безстрокову акцію протесту, вимагаючи його звільнення.

На акцію біля будівлі Держкомітету національної безпеки Киргизстану в неділю прийшли до 300 чоловік (за даними ГУВС Бішкека), за заявами протестувальників - понад 500.

У мітингу взяла участь і екс-президент країни Роза Отунбаєва, яка закликала представників опозиції об'єднатися і заявила "про неприпустимість затримання Текебаєва".

Як повідомив депутат від фракції «Ата Мекен» Канибек Іманалієв, завтра, 27 лютого, мітинг продовжиться о 13.00 біля будівлі «Білого дому».

Як повідомляв Укрінформ, лідер парламентської фракції "Ата-Мекен" був затриманий в ніч на неділю в аеропорту "Манас", коли повертався в Бішкек з Відня з засідання парламентської асамблеї ОБСЄ. Політик затриманий на 48 годин, його за статтями "корупція" і "шахрайство" у справі навколо стільникового оператора MegaCom.

Як повідомляє Радіо Азаттик, його допит тривав з 8.00 години ранку до 19.00 годин вечора (майже 11 годин), у тому числі відбулася очна ставка з власником ряду телекомунікаційних компаній в Росії Леонідом Маєвським, за заявою якого порушено справу (росіянин стверджує, що в 2010 році, коли Текебаєв був заступником глави тимчасового уряду, йому був переданий 1 мільйон доларів для створення преференції по управлінню стільникового компанією).

У листопаді 2017 року в Киргизстані пройдуть вибори президента. Текебаєв - беззмінний лідер опозиційної партії "Ата-Мекен", у 2005-2006 роках був спікером парламенту. Після зміни влади в квітні 2010 року він обіймав посаду заступника глави тимчасового уряду і курирував питання конституційної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-