У Британії існує високий ризик терактів ІДІЛ – експерт

У Британії існує високий ризик терактів ІДІЛ – експерт

Укрінформ
Терористи "Ісламської держави" планують атаки на громадян у Великій Британії, і ця небезпека така само висока, як в часи активності "Ірландської республіканської армії" (ІRA).

Про це розповів в інтерв'ю одному з британських ЗМІ один із провідних прокурорів королівства, фахівець з розслідування злочинів терористів Макс Хілл, повідомляє Reuters

"Я думаю, що, безсумнівно, є високий ризик настільки ж суттєвий, якою була загроза для Лондона в 70-ті рр., коли ІRA активно діяла", - зазначив Хілл.

Він також зауважив, що інтенсивність і частота підготовки серйозних терактів з метою нападу на цивільних осіб незалежно від їх раси і кольору шкіри "становить наразі величезний ризик, який ніхто з нас не повинен ігнорувати".

Раніше Британія вже заявляла про можливість терактів "Ісламської держави" на своїй території, пов’язану з поверненням додому тих британців, які воювали за "ІДІЛ" на Близькому Сході.

Британські співробітники служби безпеки неодноразово заявляли, що дії бойовиків "ІДІЛ", які втрачають свої позиції в Іраку і Сирії, будуть спрямована на Велику Британію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-