Президент Зімбабве відгуляв своє 93-річчя за два мільйони євро

Президент Зімбабве відгуляв своє 93-річчя за два мільйони євро

Укрінформ
Президент Зімбабве Роберт Мугабе на святкову вечірку на честь свого 93-річчя витратив 2 мільйони євро - і це на тлі глибокої економічної кризи у країні.

Як повідомляє DW, найстаріший глава держави у світі влаштував вечірку для кількох тисяч гостей з правлячої партії у віддаленому від столиці місті Матопос. Вартість свята оцінюють у два мільйони євро. Гостей пригощали 93-кілограмовим тортом у вигляді Африки, оскільки "в Африці його (Мугабе. - Ред.) всі люблять".

Сам Мугабе на свято вдягнув костюм, прикрашений власними зображеннями та партійними кольорами. Його дружина Грейс, яку вважають можливою наступницею президента, мала схоже вбрання.

Утім, після 37 років правління Мугабе не має намірів віддавати владу. "Люди, які формують свої власні групки, кажуть, що Мугабе має піти. І я питаю себе, куди ж я піду?" - сказав він у трансльованій державними радіо й телебаченням промові, що тривала більше години.

Тим часом критики закинули Мугабе "ідіотізм та фрівольність" через пишну вечірку. Економіка Зімбабве, за даними Міжнародного валютного фонду, цьогоріч скоротиться на 2,5 відсотка, тоді як 80 відсотків заробітних плат перебуває у тіньовому секторі економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-