Адвокат Кара-Мурзи молодшого подав заяву про замах на вбивство свого клієнта

Адвокат Кара-Мурзи молодшого подав заяву про замах на вбивство свого клієнта

Укрінформ
Адвокат опозиційного політика Володимира Кара-Мурзи молодшого Вадим Прохоров подав заяву у Слідчий комітет РФ з вимогою завести справу про замах на вбивство свого клієнта.

Прохоров розмістив заяву у Фейсбуці.

"Сьогодні за дорученням Володимира Кара-Мурзи подав заяву про злочин у приймальню СКР", - пише Прохоров.

Він просить Слідком провести перевірку обставин отруєння журналіста, після якого той у важкому стані потрапив у лікарню і впав у кому. Прохоров зазначив, що близькі Кара-Мурзи вважають, що отруєння носило умисний характер.

Як повідомлялося, Володимира Кара-Мурзу молодшого було екстрено госпіталізовано 2 лютого з гострою нирковою недостатністю на фоні інтоксикації. З такими ж симптомами він уже потрапляв до лікарні у травні 2015 року. Тоді політик стверджував, що його отруїли, щоб перешкодити його діяльності. Він звернувся у поліцію, проте розслідування не було.

У неділю повідомлялося, що Кара-Мурза молодший виписався з московської лікарні й залишив Росію для проходження курсу реабілітації після повторного сильного отруєння.

Кара-Мурза-молодший - координатор громадської організації "Відкрита Росія", створеної колишнім власником компанії ЮКОС Михайлом Ходорковским. У 2015-2016 роках політик обіймав посаду заступника голови опозиційної партії ПАРНАС. Крім того, він входить у рух "Солідарність".

Вадим Прохоров також представляє інтереси сім'ї Бориса Нємцова у справі про вбивство політика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-