Кара-Мурза-молодший залишив Росію у супроводі медика

Кара-Мурза-молодший залишив Росію у супроводі медика

Укрінформ
Російський опозиціонер Володимир Кара-Мурза-молодший виписався з московської лікарні і залишив Росію для проходження курсу реабілітації після повторного дуже сильного отруєння.

Про це повідомив у Facebook його адвокат Вадим Прохоров.

"Сьогодні вранці Vladimir Kara-Murza вилетів за кордон разом з дружиною Evgenia Kara-Murza у супроводі медика для проходження курсу реабілітації після повторного дуже сильного отруєння (раніше кілька днів він знаходився в критичному стані коми).

Діагноз у виписному епікризі той самий - токсична дія невстановленої речовини", - йдеться в повідомленні.

Прохоров написав, що Кара-Мурза-молодший просив передати всім друзям, колегам і соратникам, що він обов'язково і далі продовжуватиме займатися тим самим, чим і всі останні роки: діяльністю, спрямованою на відновлення демократії в Росії.

"Це в повному обсязі стосується й Акту Магнітського - що могло стати однією з причин його нинішнього і попереднього отруєнь", - зазначив Прохоров і побажав своєму підзахисному успіхів і швидкого відновлення здоров'я.

Володимир Кара-Мурза-молодший був екстрено госпіталізований 2 лютого з гострою нирковою недостатністю на тлі інтоксикації. З такими самими симптомами він уже потрапляв у лікарню в травні 2015 року. Тоді політик стверджував, що його отруїли, щоб завадити його діяльності. Він звернувся в поліцію, проте розслідування не було.

Кара-Мурза-молодший - координатор громадської організації "Відкрита Росія", створеної колишнім власником компанії ЮКОС Михайлом Ходорковським. У 2015-2016 роках політик займав посаду заступника голови опозиційної партії ПАРНАС. Крім того, він входить у рух "Солідарність".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-