Прем'єр Румунії запевнив Брюссель, що продовжить боротьбу з корупцією

Прем'єр Румунії запевнив Брюссель, що продовжить боротьбу з корупцією

Укрінформ
Продовження боротьби з корупцією і зміцнення ролі Румунії в Євросоюзі залишаються пріоритетними напрямками діяльності румунського уряду.

Про це заявив прем'єр-міністр Румунії Сорін Гріндяну за підсумками зустрічі з першим віце-президентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Хочу запевнити наших європейських партнерів, що продовження боротьби з корупцією і зміцнення ролі Румунії в Євросоюзі залишаються пріоритетними напрямками діяльності уряду», - заявив Гріндяну.

Він висловив при цьому надію, що до 2019 року Євросоюз скасує введений раніше з метою моніторингу антикорупційної боротьби в Румунії "Механізм перевірки і контролю".

Франс Тіммерманс, у свою чергу, заявив, що рішення про скасування "Механізму перевірки і контролю" повністю залежить від румунського уряду та темпів викорінення корупції в країні.

Нагадаємо, два тижні тому уряд Румунії ухвалив дві екстрені постанови, відповідно до однієї з яких чиновник не може притягуватися до кримінальної відповідальності, якщо завданий їм збиток не перевищує 50 тисяч євро.

Постанови були розцінені в Румунії як потурання корупції - під хвилею акцій протесту вони були скасовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-