Росіянину світить п'ять років колонії за коментар про

Росіянину світить п'ять років колонії за коментар про "ватників"

Укрінформ
У Росії в Саратові відносно місцевого жителя порушили кримінальну справу за коментар у соціальній мережі "ВКонтакте", який, на думку слідчих, ображає представників російської нації і осіб групи "ватники".

Про це повідомив у Твіттері правозахисник Павло Чиков.

"У Саратові СКР спрямував до суду справу за статтею 282 - приниження гідності соціальної групи "ватники". No kidding!" - пише правозахисник.

Справа заведена за статтею про "розпалювання ненависті або ворожнечі". За даними правозахисного центру "Сова", обвинуваченим є 19-річний Олександр Гозенко. Коментар, який став причиною кримінального переслідування, молодик опублікував під одним з постів на власній сторінці у "ВКонтакте". Гозенку загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Напередодні повідомлялося про кримінальну справу відносно 16-річного жителя Тюменської області, який створив у "ВКонтакте" деяке співтовариство, яке нібито принижує людську гідність "представників влади". Школяру, ім'я якого не називається, також загрожує до п'яти років колонії.

Всього, за даними Міжнародної правозахисної групи "Агора", тільки за 2016 рік у Росії за репости, записи і коментарі в соціальних мережах були засуджені майже 300 осіб, 29 з них були засуджені до реальних термінів позбавлення волі.

У листопаді минулого року в "ВКонтакте" було заблоковано паблік під назвою "Рашка - Квадратний Ватник", в якому висміювалися "негативні якості типового росіянина". Однією з причин блокування стала публікація "фотозображень президента Росії в нацистській формі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-