У Пакистані заборонили святкувати День Святого Валентина

У Пакистані заборонили святкувати День Святого Валентина

Укрінформ
Вищий суд Ісламабаду заборонив святкувати в столиці Пакистану День Святого Валентина, назвавши свято суперечить мусульманській культурі.

Про це пише Бі-Бі-Сі.

"Суд заборонив фестивалі та інші заходи, що проводяться в честь свята у громадських місцях чи державних установах. ЗМІ також заборонено якось рекламувати або висвітлювати події, пов'язані з Днем всіх закоханих. Рішення суду послідувало за петицією, в якій стверджувалося, що святкування Дня Святого Валентина суперечить ісламським вченням", - наголошується в повідомленні.

Згідно газеті The Dawn, в петиції йдеться, що фестивалі на честь Дня всіх закоханих "призводять до поширення аморальних поглядів та поведінки".

Під заборону не потрапили магазини і ресторани. За даними Франс Прес, деякі ресторани продовжують рекламувати святкові заходи.

У Пакистані свято в цілому став в останні роки дуже популярним. Особливо активно День Святого Валентина святкують у великих містах країни. При цьому багато релігійних груп висловлювалися проти нього.

Рік тому президент країни Мамнун Хусейн заявив, що святкування Дня Святого Валентина краще уникати, бо воно не відповідає культурі Пакистану.

В тому році в місті Кохат була заборонена продаж листівок і святкових товарів до 14 лютого а в місті Пешавар також були заборонені святкування. Влада обох міст пізніше заявила, що заборони ігнорувалися.

Фото: REUTERS/Akhtar Soomro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-