Ішингер сподівається отримати у Мюнхені

Ішингер сподівається отримати у Мюнхені "трохи ясності" від Вашингтона

Укрінформ
Голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер сподівається, що зовнішньополітичний порядок нової адміністрації США до кінця наступного тижня стане більш зрозумілим.

Про це він заявив у понеділок у Берліні журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Ми можемо очікувати або принаймні сподіватися, що Мюнхен дасть нам відповіді на цілий ряд питань і після неділі ми зможемо зняти деякі знаки запитання», - сказав Ішингер.

Він сподівається, що деякі аспекти зовнішньої політики нової адміністрації США стануть «трохи яснішими, ніж раніше».

Ішингер висловив задоволення тим, що представники адміністрації Дональда Трампа першу закордонну поїздку здійснять саме в Мюнхен. У Баварії очікують віце-президента Майка Пенса, який «дасть грунтовні роз'яснення», ряд міністрів, у тому числі главу Пентагону Джеймса Маттіса, міністра внутрішньої безпеки Джона Келлі, радника президента США з національної безпеки Майкла Флінна. Глава МЗС Рекс Тіллерсон не планує приїзд до Мюнхена, хоча буде на наступному тижні у ФРН – на зустрічі G20 у Бонні.

Крім того, за традицією в конференції візьме участь представницька - більше десяти осіб - делегація Конгресу, серед яких сенатори Джон Мак-Кейн і Шелдон Вайтхаус.

Ішингер очікує, що члени американської делегації, серед яких є певні розбіжності, в тому числі і з питання відносин з Росією,  вестимуть себе стримано і до зіткнень і відверто конфронтаційних дискусій справа не дійде. 

Загалом у конференції, яка пройде з 17 по 19 лютого, візьмуть участь понад 500 учасників. Крім загальних засідань на полях конференції плануються близько 150 дипломатичних зустрічей та інших заходів. АТЕЛЬ ГО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-