Військові літаки США і Китаю ледь не зіткнулися поблизу Філіппін

Військові літаки США і Китаю ледь не зіткнулися поблизу Філіппін

Укрінформ
Над Південно-Китайським морем стався інцидент між військовими літаками США та КНР, які наблизилися на небезпечну відстань один до одного.

Пентагон повідомив про небезпечне зближення між китайським літаком системи далекого виявлення і патрульним літаком ВМС США над Південно-Китайським морем, пише Associated Press

За словами представника Пентагону капітана Джеффа Девіса, йдеться про китайський літак радіолокаційного виявлення KJ-200 і американський береговий патрульний літак P-3C, які ледь не зіткнулися 8 лютого. Так, китайський літальний апарат пролетів приблизно за 300 метрів від американського в міжнародному повітряному просторі близько Філіппін.

Китайський літак "перетнув ніс" американському, змусивши його повернути, однак в Міністерстві оборони США дійшли висновку, що це сталося ненавмисно. "Ми не бачимо доказів того, що це було зроблено навмисно", - заявив Девіс.

Як зазначається, інцидент стався випадково, і обидва пілоти вийшли з ситуації "професійно, завдяки точним і вчасним переговорам по радіозв'язку".

Даний інцидент став першим за нової адміністрації президента США Дональда Трампа, повідомляє агентство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-