Пентагон планує звільнити від ІДІЛ Мосул і Ракку за півроку

Пентагон планує звільнити від ІДІЛ Мосул і Ракку за півроку

Укрінформ
Cили, що борються проти «Ісламської держави», можуть узяти під контроль міста Мосул в Іраку і Ракка в Сирії впродовж наступних шести місяців.

Про це заявив командувач силами США в Іраку Стівен Таунсенд, чиї слова передає Associated Press.

"Протягом наступних шести місяців, я думаю, ми побачимо як (кампанії зі звільнення Мосула і Ракка - ред.) завершаться", - сказав він.

За словами Таунсенда, операція зі взяття західної половини Мосула почнеться протягом найближчих днів.

Як зазначається, іракські сили відбили близько половини Мосула. Минулого місяця східна його половина була проголошена повністю звільненою від терористів. Після цього бої за місто були на деякий час припинені.

Таунсенд висловив очікування, що боротьба за західний Мосул представлятиме особливу проблему для іракських сил через старі квартали і вузькі вулиці.

Він зазначив, що іноді під час бою в Мосулі іракські сили мали значні показники втрат серед елітних і добре підготовлених бійців. За інформацією іракських медиків, у Мосулі, під час деяких з найважчих бойових дій, спецназ Іраку втрачав близько 20 людей на день, частина солдатів гинула, частина була серйозно поранена. Таунсенд сказав, що ці високі показники втрат викликали занепокоєння, але він вірить, що це не завадить армії рухатися вперед.

Генерал зазначив, що після Мосула нічого не завершиться, оскільки міжнародна коаліція не виконала всі завдання в Іраку. За його словами, ще необхідно звільнити від бойовиків близько третини долини Євфрату до сирійського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-