Трамп назвав рішення судів проти його указу

Трамп назвав рішення судів проти його указу "політизованими"

Укрінформ
Президент США виступив із критикою аргументів американських судів проти його "міграційного" указу, назвавши їх "ганебними", а суди "політизованими".

Із відповідною заявою він виступив у середу під час конференції, присвяченій питанням поліції у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми поки не маємо (судового – ред.) рішення. Втім, суди здаються настільки політизованими", - наголосив Трамп.

Він додав, що був би задоволений, якби судові рішення "були правильними", бо це забезпечить  безпеку для Сполучених Штатів. Глава Білого дому зауважив, що не хотів би називати суди упередженими чи необ'єктивними. Водночас він назвав аргументи, висунуті проти його указу, "ганебними".

"Зараз ми потрапили в небезпеку від того, що сталося", - заявив Трамп.

Як повідомлялося, 27 січня президент США Дональд Трамп підписав указ "Захист країни від проникнення іноземних терористів до Сполучених Штатів". У ньому міститься ряд положень щодо обмеження в'їзду для громадян іноземних країн. У тому числі, вказується 90-денна заборона на перетин американського кордону громадянами семи країн з переважно мусульманським населенням: Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану. При цьому, майже всі видані раніше американські візи громадянам цих країн були анульовані.

Це викликало масові протести по всій країні. Вже 3 лютого федеральний суддя Сіетла ухвалив тимчасову заборону на дію цього указу президента в загальнонаціональних масштабах. Міністерство юстиції наступного дня повідомило, що має намір оскаржити рішення про тимчасову заборону. Втім у неділю суд відхилив апеляцію Мін'юсту, зазначивши, що вона не містила формальних підстав, які вказували би на необхідність змінити рішення. Міністерство мало представити свої аргументи до кінця понеділка, що було виконано Мін'юстом. Зараз судовий процес продовжується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-