Президент США не чекатиме нових загроз з боку Ірану - Білий дім

Президент США не чекатиме нових загроз з боку Ірану - Білий дім

Укрінформ
Нове керівництво Сполучених Штатів не сидітиме "склавши руки", а реагуватиме на всі загрозливі порушення з боку Ірану як вважає за потрібне.

Про це заявив під час брифінгу в Білому домі у вівторок речник адміністрації президента США Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що в Ірані обманюють себе, якщо не враховують, що (в США – ред.) новий президент", - відповів Спайсер на прохання прокоментувати образливу заяву аятола Хаменеї про верхівку США.

При цьому речник Білого дому звинуватив Іран у неповазі до ядерної угоди, підписаної з колишньою адміністрацією президента Обами. "Президент (Трамп – ред.) не сидітиме, склавши руки, і не дозволить Ірану порушувати спільний план дій (Іранську ядерну угоду)", - заявив представник адміністрації в Вашингтоні.

При цьому Спайсер підкреслив, що нинішній президент США реалізовуватиме свою політику так, як вважає за потрібне.

"Він продовжувати вживати потрібні на його погляд заходи. Президент ясно дав зрозуміти, що не збирається оголошувати наперед те, якими будуть ці дії, і він не збирається нічого знімати з розгляду", - заявив речник Трампа.

Напередодні аятола Ірану Алі Хаменеї, виступаючи перед вищим керівництвом іранських ВПС, заявив, що США показали своє справжнє обличчя, ввівши обмеження проти цілих націй. При цьому він охарактеризував це як "політичний, економічний і моральний розпад верхівки США".

Іранський лідер закликав громадян 10 лютого вийти на вулиці проти політики Трампа, щоб показати іншим, "яку позицію займає народ Ірану, коли над ним нависає загроза".

У цей день Іран відзначатиме річницю Ісламської революції.

Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-