Лєх Валенса заперечив свою співпрацю зі спецслужбами комуністичної Польщі

Лєх Валенса заперечив свою співпрацю зі спецслужбами комуністичної Польщі

Укрінформ
Колишній лідер профспілкового об'єднання “Солідарність”, екс-президент Польщі Лєх Валенса заперечив свою співпрацю з комуністичними спецслужбами Польщі.

Про це він заявив у вівторок у Гданську, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Я присягаюсь, що ніколи не співпрацював, але у мене були свої методи боротьби”,- заявив Валенса.

Він зазначив, що не вірить висновкам графолога, який нещодавно підтвердив, що документи про його співпрацю з комуністичними спецслужбами були автентичними.

“Я можу запросити 100 графологів, які прийдуть до зворотнього висновку”, - заявив Валенса.

Він наголосив, що жоден з документів, які перевіряв графологи, не є його. “Я ніколи не був на тому боці”,- підкреслив Валенса.

Нагадаємо: графолог з Інституту судової експертизи у Кракові декілька днів тому підтвердив автентичність документів щодо співпраці Валенси з комуністичними спецслужбами упродовж 1970-1976 років.

Група експертів проаналізувала 158 документів з портфеля і особисті папки щодо роботи секретного співробітника за прізвиськом "Болек", в тому числі рукописні публічні річні зобов'язання співпрацювати зі Службою безпеки від 21 грудня 1970, на додаток до звітів із 117 сторінок, написаних вручну агентом під кодовою назвою "Болек" і 17 рукописних квитанцій про отримання грошей з боку цього агента. В документах також фігурують підписи "Лех Валенса", "Лех Валенса Болек" і "Болек".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-