У Придністров'ї відкинули пропозицію щодо особливого статусу регіону

У Придністров'ї відкинули пропозицію щодо особливого статусу регіону

Укрінформ
Лідер невизнаної Придністровської Молдавської республіки Вадим Красносельський відкинув пропозицію прем'єр-міністра Молдови Павла Філіпа перейти до обговорення питання щодо надання Придністровському регіону особливого статусу в складі єдиної молдавської держави.

Про це він заявив за підсумками зустрічі з діючим головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Австрії Себастьяном Куртцом, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Політичні питання (щодо надання регіону особливого статусу в складі Молдови – ред.) недоречні на сьогоднішній день. У нас є маса проблем, які потребують першочергового вирішення. Народ висловився ще в 2006 році на референдумі за незалежність Придністров'я з подальшим возз'єднанням з Росією. Цей курс міняти я, звичайно, не збираюсь», - заявив Красносельський.

Напряду з цим, лідер Придністров'я висловився за продовження переговорного процесу в форматі «5+2», у рамках якого необхідно вирішувати питання залізничного сполучення, телекомунікацій і зв'язку.

Куртц, у свою чергу, заявив, що його візит до Молдови свідчить про пріоритетність для ОБСЄ завдання Придністровського врегулювання.

Нагадаємо: двома днями раніше прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп заявив, що Молдова готова перейти в 2017 році до обговорення політичного кошика «питань» Придністровського врегулювання, включаючи питання надання регіону особливого статусу в складі єдиної і неподільної Молдови. Філіп також категорично висловився проти ідеї федералізації Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-