Україна підтримує політику «малих кроків» у діалозі щодо Придністров'я

Україна підтримує політику «малих кроків» у діалозі щодо Придністров'я

Укрінформ
Україна підтверджує послідовність своєї політики як країни-посередника в процесі Придністровського врегулювання за підтримки політики «малих кроків» у діалозі між Кишиневом і Тирасполем.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний посол України в Республіці Молдова Іван Гнатишин під час зустрічі з лідером Придністров'я Вадимом Красносельським, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«В ході зустрічі Іван Гнатишин підтвердив послідовність політики України як країни-посередника з підтримки тактики «малих кроків» в процесі діалогу між Кишиневом і Тирасполем. Крім цього, обговорювалися деякі аспекти переговорного процесу з Придністровського врегулювання, а також шляхи вирішення найбільш актуальних питань соціально-економічного характеру», - повідомили в Посольстві України в Молдові.

Нагадаємо: зустріч Івана Гнатишина і Вадима Красносельського відбулася в контексті майбутнього на початку лютого візиту в Молдову Діючого голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Австрії Себастьяна Курца.

У переговорах з Придністровського врегулювання у форматі «5+2» беруть участь Молдова і Придністров'я – сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ, Росія – гаранти й посередники, ЄС і США - спостерігачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-