Генсек ООН дорікнув Трампу дискримінацією мігрантів - The Guardian

Генсек ООН дорікнув Трампу дискримінацією мігрантів - The Guardian

Укрінформ
Новий Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш переконаний, що політика контролю кордонів, яку веде президент США Дональд Трамп, не може жодним чином опиратися на релігійний, етнічний чи расовий критерій.

Про це повідомляє The Guardian.

"Країни мають право, навіть зобов'язання відповідально контролювати свої кордони, щоб уникнути інфільтрації членів терористичних організацій. Але ця робота не може базуватися на будь-якій формі дискримінації, пов'язаній із релігією, етнічною приналежністю чи національністю. Тому що це суперечить фундаментальним принципам і цінностям, на яких грунтуються наші суспільства", - написав Генсек ООН.

Гутерріш не згадав у своїй заяві США чи Трампа прямим текстом. Однак його заява чітко була адресована політичним, моральним і юридичним дебатам, які спричинив скандальний указ американського президента.

При цьому Гутерріш, який раніше був верховним комісаром ООН з питань біженців, також розкритикував інші країни, які відмовляються приймати біженців і шукають для цього приводи. Він нагадав про приклад Ефіопії, яка десятиліттями приймає біженців із сусідніх країн Африки.

Нещодавно президент США Дональд Трамп заборонив іммігрантам з Іраку, Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі і Ємену приїжджати в його країну протягом певного часу, що викликало обурення у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-