«Антиміграційний» закон Трампа: протест підписали понад 900 дипломатів світу

«Антиміграційний» закон Трампа: протест підписали понад 900 дипломатів світу

Укрінформ
Державний департамент США отримав службову записку за підписом понад 900 американських дипломатів з усього світу, в якій вони висловили протест через тимчасові імміграційні обмеження, застосовані президентом Дональдом Трампом щодо семи переважно мусульманських країн.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначається, свою незгоду з офіційною політикою дипломати висловили за допомогою надсилання листів у системі, призначеній для внутрішнього користування.

"Пам'ятка незгодних" попереджає, що нова імміграційна політика не гарантує Америці безпеку, але водночас завдасть шкоди зусиллям із запобігання терористичним актам.

Раніше представник Білого дому Шон Спайсер, коментуючи невдоволення дипломатів, заявив, що американські чиновники, які не згодні з міграційною політикою президента США Дональда Трампа, мають розуміти, що "йдеться про безпеку Америки", а якщо вони не згодні, то можуть залишити свої посади.

Дипломати зазначили, що політика Трампа "йде врозріз з основними американськими цінностями".

Як повідомлялося, згідно з новим указом Трампа, на термін 90 днів буде припинена видача дозволів на імміграцію в США жителям країн, "причетних до тероризму", - Сирії, Ємену, Судану, Сомалі, Іраку, Ірану і Лівії. Також повністю припиняється прийом сирійських біженців на невизначений період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-