Російський суд дозволив примусовий привід Навального

Російський суд дозволив примусовий привід Навального

Укрінформ
Суд у РФ задовольнив клопотання держобвинувачення про приведення на судове засідання Олексія Навального і Петра Офіцерова у справі про розкрадання на підприємстві "Кировлес".

Таке рішення ухвалив в понеділок суддя Ленінського районного суду Кірова Олексій Втюрін, повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на джерела в суді.

"Обидва підсудних не з'явилися на два судові засідання, наприкінці минулого тижня і сьогодні, тому сторона обвинувачення виступила з клопотанням про їх приведення до суду. Воно було задоволене", - повідомив співбесідник агентства.

Він зазначив, що рішення про приведення підсудних мають виконати судові пристави.

Наступне засідання суду призначено на 1 лютого.

Як відомо, суд розпочав повторний розгляд справи "Кировлес" на початку грудня 2016 року.

Перший вирок у справі "Кировлес" був винесений в 2013 році. Тоді Ленінський суд Кірова засудив Олексія Навального і Петра Офіцерова до п'яти і чотирьох років позбавлення волі відповідно. Обидва підсудних свою провину в розкраданні майна "Кировлеса" не визнали. Апеляційна інстанція в жовтні того ж року замінила вирок Навальному і Офіцерову на умовний.

У лютому 2016 року Європейський суд з прав людини визнав, що російський суд порушив права Навального і Офіцерова, засудивши їх за діяння, що не відрізняються від звичайної підприємницької діяльності.

Пізніше ЕСПЛ відмовився розглядати апеляцію РФ на це рішення. Також він ухвалив, що Росія зобов'язана виплатити Навальному і Офіцерову як компенсацію в цілому більше ніж 80 тис. євро.

У листопаді Верховний суд відмінив вирок з урахуванням рішення ЕСПЛ і відправив справу "Кировлеса" на новий розгляд.

Фото: vistanews.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-