Філіппіни обвинувачують США у створенні на території країни військових складів

Філіппіни обвинувачують США у створенні на території країни військових складів

Укрінформ
Філіппіни вимагають від США припинити завозити зброю до країни і не будувати постійних військових складів.

Про це заявив президент Філіппін Родріго Дутерте, передає Reuters.

«Прямо зараз вони розвантажують на Філіппінах зброю. Я передаю Збройним Силам США повідомлення: не робіть цього – я не дозволю», - сказав Дутерте.

За його словами, філіппінській владі навіть невідомо, чи «немає серед вантажу, який розвантажують, ядерних боєголовок».

Reuters пояснює, що оборонна угода між США та Філіппінами дозволяє Штатам тимчасово зберігати на своїх п’яти філіппінських базах обладнання, необхідне для гуманітарних та морських операцій. Минулого року Пентагон дозволив зводити для цього спеціальні склади. «Наша угода передбачає відсутність постійних будівель, а склад – це постійна структура для зберігання зброї», - наголосив Дутерте.

Він додав, що у випадку продовження складирування Америкою зброї, Філіппіни переглянуть двосторонні угоди «аж до їх повного розірвання».

Нагадаємо: Філіппіни були одним із основних військових союзників США в Азії, однак після перемоги на президентських виборах минулого року Родріго Дутерте, відносини між двома державами ускладнилися. Лідер Філіппін не приховує свого негативного ставлення до Штатів і неодноразово вживав гострі слова на адресу різних представників американської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-