У американському Cенаті стурбовані риторикою Трампа щодо санкцій

У американському Cенаті стурбовані риторикою Трампа щодо санкцій

Укрінформ
Впливовий американський сенатор від Республіканської партії Роб Портман категорично засудив ініціативу щодо послаблення санкцій проти Росії, яку почали висловлювати в новій адміністрації Білого дому.

Про це він наголосив у заяві, оприлюдненій у п'ятницю на його офіційній сторінці на сайті Сенаті США, передає Укрінформ.

"Я глибоко стурбований повідомленнями про те, що санкції проти Росії можуть бути скасовані без згортання (російською стороною – ред.) неприйнятних і ворожих дій, які й спричинили покарання, та були введені США і нашими союзниками. Я хотів би закликати президента відмовитися від цього курсу дій", - йдеться в заяві законодавця.

Він підкреслив, що скасування санкцій проти Росії за будь-яких причин – крім зміни її поведінки, яка й спричинила їх введення – стане небезпечним меседжем для світу, де вже поставлені під сумнів цінності керівництва США й довіра до наших зобов'язань після восьми років політики адміністрації Обами.

"Ми повинні стояти разом із нашими союзниками в регіоні, включаючи Україну", - заявив представник верхньої палати американського Конгресу.

Він також висловив переконання, що Сенат США повинен прийняти попереджувальні заходи щодо закріплення санкцій проти Росії на законодавчому рівні, "щоб гарантувати, що ми виконуємо наші зобов'язання перед союзниками і підтримуємо давні американські цінності та ідеали".

Сенатор Портман є членом Комітету з питань міжнародних відносин Сенату та співголовою Українського кокусу в верхній палаті американського Конгресу. Він також виступив співавтором нового законопроекту щодо протистояння ворожим діям Росії, який перебуває на розгляді в Сенаті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-