Глава МЗС Німеччини пішов у відставку

Глава МЗС Німеччини пішов у відставку

Укрінформ
Президент ФРН Йоахім Гаук звільнив міністра закордонних справ Франка-Вальтера Штайнмайєра і призначив на цей пост Зігмара Габріеля, звільнивши його одночасно з посади міністра економіки та енергетики.

Церемонія відбулася в президентському палаці Бельвю у п'ятницю в першій половині дня, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Після двох термінів перебування на посаді глави МЗС ім'я Франка-Вальтера Штайнмайєра буде завжди тісно пов'язане із зовнішньою політикою Німеччини", - заявив Гаук, виокремивши досягнення дипломата у переговорах з Іраном і участь у врегулюванні української кризи.

Президент пригадав перший день роботи Штайнмайєра на посаді глави МЗС 23 листопада 2005 року і сказав: йому шкода, що такий дипломат залишає свій пост. Гаук акцентував, що Штайнмайєр завжди дотримувався принципу "Відсутність слів – смерть дипломатії" і завжди знаходив слова, вмів переконувати. Глава держави вручив указ про звільнення з посади і подякував колишньому міністру за роботу.

Зігмару Габріелю Гаук вручив два укази – про звільнення його з посади міністра економіки та енергетики і про призначення на посаду очільника МЗС. Він зазначив, що Габріель був хорошим економічним міністром, про що свідчать показники ФРН, і висловив упевненість, що й на новому місці він буде готовий добре виконувати свою роботу.

Під час тієї ж церемонії указ про призначення міністром економіки і енергетики було вручено Брігіті Цюпріс. Також на церемонії була присутня канцлер Ангела Меркель.

Пізніше у п'ятницю в МЗС ФРН відбудеться офіційна церемонія передчі справ Штайнмайєром Габріелю.

Франк-Вальтер Штайнмаєр залишив свою посаду у зв'язку з тим, що він є кандидатом на посаду президента ФРН, вибори відбудуться 12 лютого.

Фото: Andrej Klizan/Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-