Трамп заявив, що використання тортур є виправданим

Трамп заявив, що використання тортур є виправданим

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп висловив переконання, що використання тортур стосовно підозрюваних у тероризмі в американських в'язницях є ефективним і може бути виправдане.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ABC News в середу, 25 січня, повідомляє DW.

Відповідаючи на запитання про ймовірність повернення таких тортур, як от імітації утоплення тощо, Трамп заявив, що за останню добу він спілкувався з високопоставленими представниками розвідки і запитав у них, чи працюють тортури. "І відповідь була так, однозначно", - зазначив Трамп.

Він навів приклад убивств, які скоюють бойовики терористичної організації "Ісламська держава" на Близькому Сході, вбиваючи людей і знімаючи це на відео. За його словами, ІД робить речі, "про які ніхто не чув з часів Середньовіччя". "З вогнем потрібно боротися за допомогою вогню", - переконаний президента США.

Водночас він додав, що в цьому питанні покладається на думку своєї команди, зокрема, на главу Центрального розвідувального управління Майка Помпео і міністра оборони Джеймса Меттіса. "Але чи вважаю я, що це працює? Безумовно, це працює", - сказав президент США.

Як повідомляють ЗМІ, з метою попередження потрапляння на територію США осіб, які можуть представляти загрозу національним інтересам країни, в адміністрації президента США йде розробка проекту указу, що передбачає призупинення прийому біженців із Сирії терміном на 120 днів, а також тимчасову заборону видачі віз громадянам семи країн: Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену.

Як повідомляє агентство AP, винятки будуть зроблені для дипломатів, візитів по лінії НАТО, а також для тих, хто їде в США на роботу. За інформацією The New York Times, всього кількість прийнятих біженців протягом 2017 року планується скоротити більш ніж удвічі - з нинішніх 110 тисяч до 50 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-