Адміністрація Трампа може відновити таємні в'язниці та допити з тортурами - ЗМІ

Адміністрація Трампа може відновити таємні в'язниці та допити з тортурами - ЗМІ

Укрінформ
В руки американських журналістів потрапив документ, який може походити від нової адміністрації США, щодо відновлення програми таємних в'язниць США за кордоном та застосування тортур проти ув'язнених терористів.

Про це повідомило в вівторок видання The Washington Times, стверджуючи, що має копію цього документа.

"Указ, за всією вірогідністю, підготовлений адміністрацією Трампа, вимагає перегляду політики стосовно дозволу ЦРУ відновити таємні в'язниці за кордоном та потенційно перезапустити програму допитів, яка була скасована в 2009 році після того, як з'ясувалося про застосування тортур", - зауважується в публікації.

У проекті документа скасовується рішення екс-президента Барака Обами щодо припинення програми ЦРУ та міститься вимога до національних органів безпеки провести оцінку, чи існує потреба у відновленні допитів підозрюваних у тероризмі.

Проект указу не містить реквізитів, однак є чітким меседжем від адміністрації президента Трампа щодо його передвиборчих обіцянок повернути ЦРУ ефективну роль у боротьбі з тероризмом, пише газета. Документ також звертає увагу на можливість перезапуску програми використання в'язниці в Гуантанамо на Кубі для утримання там захоплених терористів.

Тим часом на офіційному рівні адміністрація президента Трампа відхрещується від подібних намірів. У середу під час брифінгу речник адміністрації Шон Спайсер висловив сумнів щодо походження проекту указу.

"Це не є документом Білого дому і я поняття не маю, звідки він взявся", - заявив речник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-