Американські ВПС відреагували на провокацію російських Ту-95 біля Японії

Американські ВПС відреагували на провокацію російських Ту-95 біля Японії

Укрінформ
Північноамериканське аерокосмічне оборонне командування (НОРАД) підвищило на один ступінь свою боєготовність через провокацію російських ядерних бомбардувальників застарілого зразка Ту-95.

Про це повідомив у середу телеканал Fox News із посиланням одразу на два джерела в Пентагоні.

"Пара російських бомбардувальників Ту-95 "Ведмідь", здатних нести ядерні заряди, у вівторок облетіла Японію, що спонукало японські збройні сили підняти перехоплювачі, а Північноамериканське аерокосмічне оборонне командування підвищити свою боєготовність",- йдеться в повідомленні.

Зокрема, боєготовність була переведена з 5 в 4 ступінь. Це означає, що США забезпечують чергування додаткового екіпажу заправника в готовності дозаправки японських винищувачів.

"Провокація сталася незабаром після того, як Пентагон оголосив, що новий міністр оборони Джеймс Меттіс здійснить свій перший закордонний візит до Японії і Південної Кореї на початку наступного місяця", - зауважується в публікації.

За словами представників Пентагону, російські бомбардувальники залишалися в міжнародному повітряному просторі. Водночас, повідомляється про те, що третій російський Ту-95 злетів з бази у східній частині Росії поблизу Тихого океану, але не облітав Японії. Він здійснював релейний зв'язок між двома іншими бомбардувальниками.

Всі три літаки злетіли з аеродрому поблизу міста Анадирь на тихоокеанському узбережжі РФ. Вони повернулися на іншу російську авіабазу в районі Українки, неподалік Владивостока. Крім того, повідомляється, що в операції були залучені ще три російських заправники ІЛ-78 та два радіокомунікаційних літаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-