Трамп продовжує руйнувати спадщину Обами: дозволив будівництво нафтопроводів

Трамп продовжує руйнувати спадщину Обами: дозволив будівництво нафтопроводів

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у вівторок підписав укази про дозвіл будівництва гігантських нафтопроводів через Америку - Keystone XL і Dakota Access pipeline, яким протистояла адміністрація Обами з метою збереження клімату. 

Це не перші розпорядження нового глави Білого дому, які вщент руйнують підходи попереднього президента, пише The New York Times

"Президент Трамп у вівторок наполегливо рушив далі всупереч політиці свого попередника, реанімувавши трубопровід Keystone XL, який зав'яз у дискусіях, що тривали понад рік, стосовно балансування між енергетичними потребами країни та зусиллями запобігти змінам клімату", - зауважує видання.

У 2015 році Обама відмовився від цього трубопроводу довжиною майже 1,9 тис. кілометрів через те, що його створення суперечило зусиллям уряду зі зменшення викидів вуглецю в атмосферу. 

Відповідно до пропозиції канадської фірми, трубопровід Keystone XL має транспортувати 800 тис. барелів нафти щодня з канадських родовищ до узбережжя Мексиканської затоки. Республіканці і деякі демократи стверджували, що проект дозволить створити нові робочі місця та розширити енергетичні ресурси, в той час як екологи наполягали, що він стимулюватиме більше споживання енергоносіїв та, як наслідок, підніматиме вище середню температуру на планеті.

Крім того, Трамп підписав указ про будівництво трубопроводу Dakota Access pipeline. Протягом останнього року проект став центром масових протестів у Північній Дакоті через те, що він проходить через резервації індійських племен. Місяць тому внаслідок протестних рухів Інженерний корпус Армії США оголосив, що шукатиме альтернативні маршрути для трубопроводу вартістю $3,7 млрд.

Трамп прийняв рішення наступного дня після того, як відмовився від Транстихоокеанського партнерства – угоди, досягнутої адміністрацією Обами з 12 країнами. Крім того, Трамп скасував дію програми медичного страхування для небагатих прошарків населення Obamacare, яка забезпечувала доступність медичного обслуговування для 18 млн людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-