Перевірка ФБР не виявила компромату в контактах Флінна з росіянами

Перевірка ФБР не виявила компромату в контактах Флінна з росіянами

Укрінформ
Федеральне бюро розслідувань, яке провело перевірку контактів радника Дональда Трампа Майкла Флінна з послом Росії в Вашингтоні Сергієм Кисляком, не виявило компромату в діях високопоставленого представника нової адміністрації.

Про це повідомило ввечері понеділка видання The Washington Post.

"Наприкінці грудня ФБР перевірило перехоплені розмови між послом Росії в США і генерал-лейтенантом у відставці Майклом Флінном - радником з питань національної безпеки на той час обраного президента Трампа, але не знайшло жодних доказів неправомірних дій чи незаконних зв'язків з російським урядом", - цитує видання висловлювання одного з офіційних представників.

Телефонні дзвінки були досліджені в рамках звичайного електронного спостереження за російськими чиновниками та агентами, що діють у Сполучених Штатах. Це є одним із обов'язків ФБР, повідомило виданню джерело на умовах анонімності.

Водночас, той факт, що спілкування високопоставленого представника з питань національної безпеки президентської команди перебуває під пильною увагою, вказує на проблему, яка стоїть перед розвідувальним співтовариством США. Йдеться про широкомасштабну перевірку впливу уряду Росії на вибори в США, а також чи є щось незаконне у наявних контактах між Москвою й оточенням Трампа.

Крім того, повідомляється, що Майкл Флінн не є об'єктом розслідування, хоча контррозвідка все ж вивчала його контакти з російським послом Сергієм Кисляком. Особливе значення мають його телефонні дзвінки 29 грудня, коли адміністрація Обами запровадила санкції проти РФ та видворила 35 російських представників з дипломатичними паспортами. При цьому підкреслюється, що в Команді Трампа спочатку заперечували цей факт, наголошуючи, що розмови відбулися 28 грудня.

Однак і Флінн - колишній глава розвідки Пентагону, і досвідчений посол Кисляк, імовірно знають, що телефонні дзвінки й повідомлення російського посольства в США відстежуються, зауважили виданню джерела. Тому, дуже малоймовірно, що вони дозволили би скомпрометувати себе цими телефонним розмовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-