Берлін вважає Іранську ядерну угоду правильною

Берлін вважає Іранську ядерну угоду правильною

Укрінформ
У Берліні вважають правильною угоду щодо іранської ядерної програми та сподіваються, що вона продовжуватиме діяти.

Про це заявив МЗС ФРН в першу річницю вступу в силу Віденської угоди, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

“У нас є повна зацікавленість у продовженні роботи задля гарантування того, щоб угоди, які, з нашої точки зору, є правильними, залишалися в силі», - йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

Німеччина вважає, що віденські угоди, підписані 14 липня 2015 року і набули чинності 16 січня 2016-го, є важливим внеском у велику безпеку в регіоні, який страждає від багатьох криз і конфліктів. Офіційний представник відомства Мартін Шефер заявив, що «з точки зору уряду ФРН угода з Іраном у форматі 3+3 (Росія, Китай, США, Великобританія, Франція і Німеччина) дотримується всіма сторонами». Він нагадав слова держсекретаря США Джона Керрі, який в свій час сказав, що цими домовленостями вдалося уникнути нової війни.

Суворі технічні обмеження та постійний контроль з боку Міжнародного агентства з атомної енергії повинні гарантувати, що іранська ядерна програма буде служити виключно мирним цілям. Вирішальне значення для встановлення взаємної довіри має те, що угода реалізується без умов. Досягти цієї домовленості вдалося через більш ніж 10 років напружених переговорів багатьох сторін.

Нагадаємо: майбутній президент США Дональд Трамп в інтерв'ю німецькому виданню BILD назвав угоду «однією з найгірших угод з колись укладених». Представник МЗС ФРН Шефер повідомив у понеділок, що його країна буде працювати з новою адміністрацією США над тим, щоб зберегти угоду.

Відреагував на заяву Трампа і його попередник, Барак Обама. У поширеному в понеділок роз'ясненні Білого дому говориться, що ці угоди є результатом багаторічної роботи.

"Мова йде про працюючу угоду, укладену між світовими державами, а не тільки між США і Іраном", - нагадали майбутньому президентові США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-