Румунія готова до скорочення експорту електроенергії через морози

Румунія готова до скорочення експорту електроенергії через морози

Укрінформ
Уряд Румунії ухвалив постанову про можливе тимчасове скорочення (або повне припинення) експорту електроенергії у разі настання сильних морозів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Сорін Гриндяну, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За минулі кілька днів у нас зареєстровані рекордні обсяги споживання електроенергії і природного газу через сильны морози та снігопади. Були вжиті всі необхідні заходи для забезпечення енерговиробників необхідною сировиною – мазутом і вугіллям. У разі виникнення кризової ситуації, ми готові до скорочення обсягів експорту електроенергії, оскільки, в першу чергу, нам необхідно забезпечити своєчасні поставки побутовим споживачам Румунії», - зазначив Гриндяну.

Урядова постанова про можливе скорочення обсягів експорту електроенергії вже опублікована в Офіційному Моніторі Румунії, і воно може набути чинності в будь-який момент.

Раніше в Міністерстві енергетики Румунії повідомили, що готові до тимчасового припинення експорту з-за збільшення обсягів споживання енергоносіїв всередині країни.

Національне агентство Румунії з метеорології вже попередило про наближення снігопади і сильні морози, які будуть супроводжуватися ураганним вітром. Негода, за даними метеорологів триватиме до четверга, 19 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-