Іракські війська взяли під контроль університет Мосула

Іракські війська взяли під контроль університет Мосула

Укрінформ
Іракські військові командири повідомили, що їхні сили взяли повний контроль над університетом Мосула, раніше захопленим бойовиками екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Про це повідомляє Радіо Свобода

«Ця велика наукова та культурна будівля була звільнена героями», – прокоментував операцію голова Антитерористичної служби Іраку, генерал-лейтенант Таліб Шагхаті.

Університетське містечко розташоване на півночі Мосула, а саме на східному березі річки Тигр, яка розділяє місто на дві частини.

Бойовики-ісламісти використовували університетські території як свою базу. Іракські чиновники кажуть, що вони також використовували лабораторії університету для виробництва хімічної зброї.

Від жовтня минулого року армія Іраку за підтримки коаліції під проводом США, а також за участю курдських формувань і шиїтського ополчення, розпочала масований наступ на Мосул.

Угруповання «Ісламська держава» взяло місто під контроль у 2014 році, коли бойовики захопили значні території на заході й півночі Іраку.

Як повідомлялося, раніше армія Іраку очистила від бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" будівлі адміністрації губернатора і Ради провінції Найнава на сході Мосула.

А у четвер армія відтіснила бойовиків "Ісламської держави" на південному сході міста Мосул, де просування урядових сил сил було особливо складним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-