У деяких районах Сирії у людей закінчується їжа - ООН

У деяких районах Сирії у людей закінчується їжа - ООН

Укрінформ
Режим припинення вогню у Сирії переважно дотримується з окремими винятками, проте гуманітарна допомога не може надійти до районів у облозі, де у людей закінчується їжа.

Про це у четвер, 12 січня, заявив спецпредставник Організації Об'єднаних Націй з Сирії Стаффан де Містура, повідомляє DW.

За словами де Містури, люди зі зброєю заблокували у селах Фуа і Кефрая у провінції Ідліб 23 автобуси та сирійських водіїв, які допомагали у нещодавній евакуації. Крім того, тривають бої у долині Ваді Барада, звідки вода постачається до Дамаска.

За даними рятувальної групи сирійської опозиції, "Білих шоломів", сили Башара Асада здійснили кілька авіанальотів, у тому числі в провінції Алеппо, де загинули щонайменше шестеро цивільних.

Тим часом триває підготовка до переговорів щодо врегулювання в Сирії, які мають розпочатися 23 січня в Астані. Утім, де Містура зазначив, що ООН поки що не отримувала запрошення на зустріч, проте сподівається на участь у ній. 

Як відомо, зустріч між представниками Асада та його опонентами в столиці Казахстану була ініційована Туреччиною та Росією. На думку Москви, ці перемовини мають доповнити "женевський формат" за посередництва ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-