Німеччина в 2016 році прийняла 280 тис. біженців

Німеччина в 2016 році прийняла 280 тис. біженців

Укрінформ
Минулого року в Німеччину прибули 280 тисяч біженців.

Такі дані журналістам в середу у Берліні повідомив міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр, інформує кореспондент агентства в Німеччині.

«У 2016 році до нас прибуло 280 тисяч людей, які просять притулку», - сказав міністр.

Він наголосив, що це значно менше навіть третьої частини показника 2015 року, коли було зареєстровано 890 тисяч прибулих.

Де Мезьєр назвав основні чинники, які привели до такого зниження - угоду ЄС з Туреччиною та закриття балканського маршруту, і наголосив, що заходи уряду і ЄС дають результати.

«Статистична ситуація засвідчує, що нам вдалося упорядкувати міграційні потоки, поставити під контроль та обмежити кількість людей, які прибувають до нас», - прокоментував чиновник.

При цьому керівник МВС звернув увагу на розбіжність між різким зниженням кількості прибулих і зростанням кількості осіб, які подали прохання про надання притулку. У 2016 році таких було 745 тисяч. Це пов'язано з тим, що документи подали і ті, хто раніше з різних причин не зміг цього зробити. Відомству у справах біженців вдалося прийняти (за рахунок залучення великої кількості додаткового персоналу) 695 рішень (позитивних або негативних) - удвічі більше, ніж рік тому.

Міністр також повідомив, минулого року ФРН добровільно покинули 55 тисяч біженців, які не мали шансів залишитися в країні. Депортовані були 25 тисяч осіб. Обидві цифри перевищують показник двох попередніх років.

«Депортація - один бік, інтеграція - інший бік медалі», - сказав член уряду, за словами якого, ті, у кого хороші шанси отримати статус, можуть взяти участь в курсах по інтеграції. Таких центрів по інтеграції - 310 тисяч по країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-