Дуда наголосив на необхідності зміцнення безпеки на сході Європи

Дуда наголосив на необхідності зміцнення безпеки на сході Європи

Укрінформ
Варшава у східній політиці концентруватиметься на діях щодо досягнення безпеки і стабільності. У регіональному вимірі увага Польщі в 2017 році концентруватиметься на співпраці з країнами “Вишеграду” та розвиток проекту “Міжмор’я”.

Про це під час новорічної зустрічі з дипломатичним корпусом в середу у Варшаві заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Особливе значення для нас має співпраця в басейні Балтійського моря і на Сході. Пам’ятаймо, що в цьому регіоні питання безпеки є не лише справою потенційних загроз, але й реального конфлікту. Тому, моя східна політика, насамперед, концентруватиметься на діях щодо досягнення стабільності і безпеки в цьому регіоні завдяки зміцненню співпраці з нашими сусідами”,- заявив Дуда.

Президент РП хоче також, аби в 2017 році зміцнилася регіональна співпраця в рамках “Вишеградської групи”, а також кращої динаміки набула ініціатива співпраці у рамках проекту “Міжмор’я”.

“Я дуже хочу, що на просторі між Адріатичним, Балтійським і Чорним морями інтенсивно розвивалися інфраструктурні проекти, особливо у сфері енергетики і транспорту”,- констатував польський лідер.

Він додав, що з метою надання більшої динаміки цьому процесу він хоче організувати у Польщі в липні 2017 року другий саміт країн “Міжмор’я”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-