Трамп має пам'ятати, що Путін є військовим злочинцем - Politico

Трамп має пам'ятати, що Путін є військовим злочинцем - Politico

Укрінформ
За нинішнім президентом Росії Володимиром Путіним тягнеться кривавий слід спеціальних і військових операцій, внаслідок яких загинули десятки його політичних опонентів, а також десятки тисяч мирних жителів самої Росії та інших країн, де він розв'язав війну.

Про це пише американське видання Politico у контексті заяв перехідної команди Дональда Трампа, яка виступає за зближення відносин з Москвою.

"Злочинна поведінка Росії в Сирії є лише останнім прикладом у довгому ланцюгу злочинів, скоєних президентом Росії Володимиром Путіним. Наступна адміністрація США обраного президента Дональда Трампа, може, і не бажає визнати цього, але Путін є військовим злочинцем. Уряду США, можливо, доведеться вести переговори з ним, але він мусить пам'ятати, що Путін - різник", - наголошується у статті.

Як пише видання, лідер Росії має довгу історію нелюдяності. Він прийшов у КДБ у 1975 році, в розпал кампанії боротьби з радянським дисидентським рухом – усього через сім років після того, як збройні сили СРСР розправилися з Празькою весною в Чехословаччині.

Коли Путін прийшов до влади в 1999 році, він – і це майже доведено – дозволив і, можливо, навіть організовував вибухи у двох житлових будинках у Москві, коли загинули сотні невинних росіян, нагадує автор.

"Емі Найт, фахівець з (історії. – Ред.) КДБ, стверджує: докази "абсолютно очевидно" засвідчують, що російська служба безпеки, ФСБ (яка прийшла на заміну КДБ), була "відповідальною за проведення атаки", - наголошується у статті.

При цьому Найт робить висновок: неможливо, що вибухи були вчинені "без санкції Путіна", аби використати паніку для розправ із чеченцями, а також показати себе незамінним лідером, підкреслює автор публікації.

За його словами, Путін використовував вибухи бомб, щоб розпалити Другу чеченську війну з масованою повітряною і сухопутною кампанією, яка спричинила загибель щонайменше 25 тис. мирних жителів. Президент РФ створив, профінансував та продовжує підтримувати війну на сході України, яка на сьогодні забрала 10 тис. життів. У цьому контексті згадується рейс MH-17 Малазійських авіаліній, який "збили ставленики Путіна" разом із 298 людьми на борту.

При цьому автор звертає увагу на той факт, що за роки правління Путіна ряд російських демократів, журналістів і лідерів опозиції були вбиті за загадкових обставин. Найвідоміші з них – Олександр Литвиненко, Анна Політковська, Борис Нємцов, Сергій Магнітський, Наталія Естемірова, Сергій Юшенко, Пол Хлєбніков, Станіслав Маркелов і Анастасія Бабурова. А у жовтні з'явилася інформація про участь російських "націоналістів" у змові з метою ліквідації прем'єр-міністра Чорногорії Міло Джукановича.

Автор нагадує і про інші випадки політичних убивств "за загадкових обставин", до яких могли бути причетні "російські ліквідатори".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-