Курс акцій компанії Toyota впав після заяв Трампа

Курс акцій компанії Toyota впав після заяв Трампа

Укрінформ
Курс акцій японської компанії Toyota впав у п'ятницю, 6 січня, на 3,11 відсотка після того, як обраний президент США Дональд Трамп напередодні різко розкритикував плани автомобільного гіганта побудувати завод у Мексиці.

Про це повідомляє DW з посиланням на агентство dpa. 

"Toyota Motor заявила, що побудує новий завод у Мексиці, щоб випускати автомобілі моделі Corolla для США. У жодному разі! Будуйте завод у США або платіть велике мито", - написав Трамп у Twitter 5 січня.

Водночас у Toyota заявили, що будівництво заводу у Мексиці, про яке було оголошено у квітні 2015 року, не означатиме зменшення обсягів виробництва або працевлаштування у США. Автобудівник нагадав, що має у США 10 заводів, 1500 дилерських представництв та 136 тисяч працівників, а загалом інвестував у Сполучені Штати понад 21,9 мільярда доларів.

На підтримку компанії висловився також японський уряд. "Японські автобудівники роблять значний внесок у створення робочих місць у США. Важливо, щоб їхні зусилля та результати були широко визнані", - заявив міністр промисловості Японії Хірошіге Секо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-