Трамп пригрозив компанії Toyota через завод у Мексиці

Трамп пригрозив компанії Toyota через завод у Мексиці

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп заявив, що автовиробника Toyota доведеться платити високі митні збори, якщо компанія побудує новий завод в Мексиці.

Як повідомляє BBC, при цьому Трамп помилково стверджує, що завод буде побудований в штаті, що межує з США.

"Toyota каже, що збудує завод в Нижньої Каліфорнії в Мексиці, щоб робити на ньому "Королли" для США. ДЗУСЬКИ! Будуйте заводи в США або платіть високі мита", - написав Трамп.

На заяву Трампа відреагував президент компанії Toyota Акіо Тойода. Він заявив, що наразі Toyota не збирається скасовувати плани з будівництва заводу, як у схожій ситуації зробила компанія Ford.

Крім того, заявив глава компанії, завод, який Toyota планує побудувати в Мексиці, буде розташований в центральній частині країни, в місті Гуанахуато, а не d мексиканському штаті Нижня Каліфорнія, що межує з американською Каліфорнією, де складальні підприємства компанії працюють з 2002 року.

Як зазначили в Toyota, про будівництво заводу в Гуанахуато було оголошено ще в 2015 році. Будівництво почалося в листопаді 2016-го.

Тим не менше, невдовзі після твіту Трампа акції японського автовиробника на Нью-Йоркській біржі впали на 0,6%.

"Ми оцінимо можливі варіанти дій, коли побачимо, які нові норми буде приймати обраний президент", - йдеться в заяві глави японської корпорації на її сайті. Toyota готова співпрацювати з новою владою США, заявили в компанії.

У США, як пише Reuters, у компанії Toyota близько 10 складальних цехів, де працюють 136 тисяч американців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-